Ford en Deutsche Post bouwen samen elektrische bestelauto

donderdag 15 juni, 2017

StreetScooter, een dochterbedrijf van Deutsche Post, en Ford werken samen aan de productie van nieuwe, volledig elektrische bestelauto’s. Eerder werd al bekend dat Alphabet de ‘preferred supplier’ wordt van het bestaande elektrische bestelwagenmodel van StreetScooter.

Ford en Deutsche Post werken nu gezamenlijk aan een groter type elektrische bestelauto gebaseerd op het onderstel van de Ford Transit en conform de specificaties van Deutsche Post en DHL Paket. De productiestart staat gepland voor juli 2017. Voor eind 2018 zullen er door Deutsche Post DHL Group minstens 2.500 auto’s worden ingezet voor koeriersdiensten in steden. Hiermee wordt er met dit gezamenlijke project het grootste aantal elektrisch aangedreven middelgrote bestelauto’s in Europa geproduceerd.

Naast de nieuwe assemblagelijn wordt ook, zoals eerder aangekondigd, de bestaande productie van de StreetScooter-modellen aanzienlijk uitgebreid. StreetScooter is van plan om van hun succesvolle kleine bestelauto jaarlijks 20.000 exemplaren in verschillende versies te produceren. Op dit moment rijden er in heel Duitsland al 2.500 StreetScooters van Deutsche Post rond.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Ford, Streetscooter