MSN steunt werving Tesla-medewerkers Gigafactory

maandag 19 juni, 2017

Het is nog allerminst zeker of Tesla’s Gigafactory in het noorden van Nederland zal worden gevestigd, toch start een team van ondernemers en bestuurders vandaag de Top Dutch-campagne dat alvast personeel moet werven voor de fabriek. Mobility Service Nederland is een van die ondernemers.

De actie is vooral bedoeld om de noordelijke provincies te presenteren als enthousiaste regio voor de Gigafactory van Tesla, een bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot meest populaire werkgever in Nederland onder studenten, technici en bedrijfskundigen. Op de site komt een teller te staan met daarop het aantal inschrijvingen. “Ook informeren we via Twitter Elon Musk en Tesla over het aantal mensen dat voor Tesla wil werken”, aldus het persbericht.

Een still uit de schitterende videoboodschap aan Elon Musk. Klik om af te spelen

Meerdere landen en regio’s dingen naar de gunsten van Tesla om haar Gigafactory accubedrijf er te vestigen. De fabriek is zo groot als honderd voetbalvelden. Er zijn miljardeninvesteringen mee gemoeid en de fabriek kan direct en indirect zo’n 10.000 banen opleveren.

“Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven zoals Tesla is het vinden van gekwalificeerd personeel. Je kan heel veel argumenten hebben waarom een bedrijf zich in jouw regio moet vestigen, maar als je geen personeel kan leveren, houdt het op. Wij hebben hier veel talent. Dus hebben we bedacht om dat probleem alvast voor ze op te lossen”, aldus Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Groningen.

Hoewel de Top Dutch-campagnes er een is met een knipoog, wil de noordelijke regio vooruitlopen op het gebied van verduurzaming. Op TopDutch.com kan iedereen zich vanaf vandaag aanmelden als potentieel medewerker voor Tesla. De teller stond binnen één dag al op bijna 800. Onder de inschrijvers worden prijzen verloot zoals een reis naar San Francisco met een bezoek aan Silicon Valley.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Mobility Service Nederland, Tesla