Private lease wordt onderdeel verkiezing Leasemaatschappij van het jaar

woensdag 21 juni, 2017

Voor de zevende keer houdt Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) in samenwerking met Tevreden.nl de verkiezing Beste Leasemaatschappij van het jaar. Na de zomer start het onderzoek, er is een aangescherpte opzet en er worden dit jaar drie categorieën bevraagd: de reguliere zakelijke rijder, de wagenparkbeheerder en (nieuw) de private leaserijder.

vlnr: Freek Kruf (Tevreden.nl), Gerhard Prent (Tevreden.nl), Jan van Delft (VZR) en Martin Huisman (VZR)

Volgens VZR voorzitter Jan van Delft betekent de vernieuwing een grote stap vooruit. “Een aantal verbeterpunten zijn de manier van benaderen van respondenten, het verhogen van een minimale respons en het toevoegen van de categorie private lease.”

Namens de leasemaatschappij gaat Tevreden.nl de respondenten uitnodigen door een steekproef te trekken uit het klantenbestand van de leasemaatschappij. Hierdoor wordt selectie vooraf onmogelijk gemaakt. Daarnaast wordt ook het minimum te behalen reacties verhoogd, om zo een nog representatievere uitkomst te krijgen.

Naast de berijders worden net als vorig jaar ook de wagenparkbeheerders bevraagd. Daar worden de private leaserijders nu aan toegevoegd. Vrijwel alle leasemaatschappijen omarmen private lease. Vandaar dat dit als nieuwe categorie wordt opgenomen.

Op basis van de ingevulde onderzoeken door berijders, worden tijdens het VZR Lease Event aan het eind van dit jaar de scores van de leasemaatschappijen bekend gemaakt. Alle deelnemende leasemaatschappijen ontvangen het uitgebreide rapport ‘Tevredenheid Over Leasemaatschappijen’ (TOL-rapport), waarin de verschillende onderdelen worden toegelicht. Deze rapportage moet een schat aan informatie bieden dat uiteindelijk moet leiden tot meer klanttevredenheid en een hoger dienstverleningsniveau binnen de leasesector en de automotive in het algemeen.

Categorie: Klanttevredenheid
Labels: Leasemaatschappij van het jaar, Tevreden.nl, VZR