Benchmark leasemaatschappijen: Arval-klant het meest tevreden

dinsdag 27 juni, 2017

Leasemaatschappijen van personen- en bestelwagens in Nederland blijven ook in 2017 hun performance verbeteren, blijkt uit de jaarlijkse benchmark leasemaatschappijen. Arval-klanten zijn in 2017 het meest tevreden, ALD Automotive volgt op plek 2.

De benchmark leasemaatschappijen is een onderdeel van de Ilisia Research Zakelijke Mobiliteitsmonitor, uitgevoerd in samenwerking met Conclusr Datacollection Services: ieder jaar beoordelen 500 wagenparkbeheerders hun maatschappij op meer dan 30 aspecten van de geleverde dienstverlening.

Arval is in 2017 de best presterende leasemaatschappij, de waardering van Arval door haar klanten is uitgekomen op een 8,0. Zij staat nu alleen aan de top na een jaar de toppositie gedeeld te hebben met ALD Automotive. Die laatste staat met een 7,9 nu op plek twee. Arval staat voor het twaalfde opeenvolgende jaar bovenaan de ranglijst.

Op plek drie scharen zich twee van de drie grootste leasemaatschappijen in Nederland, namelijk Athlon en Alphabet. Beide weten hun in 2016 geboekte verbeteringen te evenaren en op sommige aspecten zelfs te verbeteren. Hun rapportcijfer: een 7,8. Leaseplan weet in 2017 haar positie te consolideren; haar klanten waarderen haar met een 7,4.

Flexibele opstelling

Alle bovenstaande cijfers betreffen de algemene tevredenheid van de klanten over hun maatschappijen. Het verschil zit vooral in de deelaspecten van dienstverlening: in 2017 blijven factoren als het probleemoplossend vermogen van de (medewerkers van de) leasemaatschappij gecombineerd met een flexibele opstelling, belangrijke factoren voor de hoogte van de klanttevredenheid.

De informatievoorziening en snelheid en kwaliteit van schadeafwikkeling zijn medebepalend voor de klanttevredenheid in 2017. Zowel de lijstaanvoerders als de stijgers scoren juist op deze aspecten hoger dan de concurrentie.

Bovengemiddeld trouwe klantgroep

Klanten van de Nederlandse leasemaatschappijen blijven over het algemeen loyaal aan hun huidige maatschappij. De resultaten van de benchmark leasemaatschappijen 2017 tonen de volgende top-3 leasemaatschappijen die over een bovengemiddeld trouwe klantgroep beschikken: Arval, ALD Automotive en Multilease. Alphabet weet in 2017 de loyaliteit van haar klanten aanzienlijk te verbeteren (van 7,3 in 2016 naar 7,7 in 2017)

Categorie: Klanttevredenheid
Labels: ALD Automotive, Alphabet, Arval, Athlon, Conclusr, LeasePlan