Parkbob wint ALD Startup Challenge

donderdag 6 juli, 2017

Parkbob is de winnaar van de eerste internationale startup challenge van leasemaatschappij ALD Automotive. Met als thema “digital parking” deden 63 startups uit 20 verschillende landen mee aan de wedstrijd.

Het doel is om de beste digitale oplossing voor parkeerproblemen in steden te vinden. ALD Automotive ondersteunt Parkbob nu met de verdere ontwikkeling en uitrol naar meer Europese steden. De app is al beschikbaar in Amsterdam, Brussel, Berlijn en Rome.

Parkbob, een van oorsprong Oostenrijkse app, geeft automobilisten real time inzicht in vrije parkeerplekken op straat. Dus geen parkeergarages of – terreinen. Om boetes te voorkomen, waarschuwt Parkbob ook als iemand parkeert op een plek waar het niet is toegestaan.

ALD heeft de Startup Challenge uitgeschreven om in contact te komen met creatieve, disruptieve startups op het gebied van mobiliteit. “Als een van de grootste leasemaatschappijen ter wereld zijn wij vervolgens in staat om deze startups verder te helpen met hun uitrol”, aldus Carel Bal algemeen directeur ALD Automotive Nederland.

Twee Nederlandse startups deden ook mee: Mobypark en YazamTec

Categorie: Parkeren
Labels: ALD Automotive