Tesla wapent zich met verzekeraar tegen toename diefstallen

woensdag 12 juli, 2017

Verzekeraar Turien & Co gaat samen met Tesla technische oplossingen zoeken voor de toename van het aantal diefstallen. Zo werkt het aan software die ervoor zorgt dat gestolen Tesla’s direct worden geïdentificeerd en stopgezet.

Turien noemt zich marktleider in het verzekeren van exclusieve auto’s in Nederland; de helft van alle Tesla’s is bij dit volmachtbedrijf ondergebracht. Nadat afgelopen maand een aantal diefstallen van Tesla’s is geconstateerd, hebben Turien & Co. Assuradeuren en Tesla de handen ineen geslagen. Turien werkt in Nederland bijvoorbeeld met de peilzenders van LoJack. Op de website van dat bedrijf wordt al gewaarschuwd voor de opmerkelijke toename van Tesla-diefstallen. “In de jaren 2015 en 2016 zijn er slechts vier Tesla’s gestolen, maar het lijkt er op dat er een nieuwe modus operandi is gevonden en een nieuw crimineel afzetkanaal voor Tesla’s is geopend”, aldus de website van LoJack.

Tesla’s zij altijd connected maar tijdens de diefstallen zijn de wagens plots offline. Toch wordt er bij Tesla gewerkt aan een software-oplossing die een gestolen voertuig direct kan ïdentificeren en stopzetten. Volgens Turien een effectieve aanpak. “Per merk en type wordt doorlopend afgewogen of dit de meest effectieve benadering is, hetgeen per merk en type kan verschillen”, aldus Jan Hamburger, commercieel manager Turien & Co. Assuradeuren.

Categorie: Verzekeringen
Labels: Tesla, Turien