TCA lanceert nieuwe ‘keuze’ taxi-app

woensdag 9 augustus, 2017

Taxicentrale Amsterdam lanceert vandaag haar nieuwe taxi-app waarop klanten de dichtstbijzijnde taxi kunnen bestellen of reserveren. Ook kan men kiezen tussen een normale taxi, een busje, een ‘groene’ taxi of een Schiphol-taxi. Betalen kan via de app, maar ook cash of met pin bij de chauffeur.

TCA garandeert dat er in Amsterdam binnen vijf minuten een taxi komt aanrijden. “Met de nieuwe app willen we het voor mensen makkelijker maken om sneller voor een taxi te kiezen. Het is vanaf nu ook mogelijk om via de app de taxirit te beoordelen. Op deze manier maken we onze chauffeurs meer bewust van hun dienstverlening en stimuleren we gastheerschap op de taxi”, aldus Mariska van Delft, woordvoerder van TCA.

Gebruikers van de app krijgen na bestelling of reservering van een rit de naam van de chauffeur en het kenteken van de taxi te zien. Ook kan een klant berichten sturen aan de chauffeur om speciale wensen door te geven. In de app kan extra informatie aan de chauffeur gegeven worden over het meenemen van extra bagage, huisdieren of een rolstoel. Gebruikers van de TCA-app kunnen ook taxi’s bestellen in steden als Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Istanbul en Praag.

Vooralsnog is de app alleen te vinden in de Apple App Store. De Android-versie is over een paar weken beschikbaar.

Categorie: Taxidiensten
Labels: TCA