XLLease laat leasecontract parallel lopen met arbeidscontract

maandag 14 augustus, 2017

Volgens de Wet Werk en Zekerheid mag een werkgever in twee jaar tijd drie keer een overeenkomst voor bepaalde tijd aangaan met een werknemer. XLLease biedt nu de mogelijkheid het leasecontract parallel te laten lopen aan deze flexibele arbeidscontracten.

Een eerste contractperiode van zeven maanden, dan opnieuw zeven maanden en vervolgens nog eens zes maanden? Volgens de Wet Werk en Zekerheid mag het. En het gebeurt ook op grote schaal; de arbeidsmarkt flexibiliseert in hoog tempo. Reden voor de leasemaatschappij uit Apeldoorn een flexibel leasecontract speciaal voor deze doelgroep op te stellen.

Hoe gaat het in zijn werk? “Klanten sluiten een leasecontract af voor de eerste zeven maanden. Dit is weliswaar ogenschijnlijk wat duurder. Maar dit contract kan men, voor de daarop volgende periode van opnieuw zeven maanden, met terugwerkende kracht aan laten passen. En voor de derde wettelijk toegestane werkcontractperiode kan dit opnieuw. Naarmate een klant het contract van de werknemer in kwestie verlengt, wordt het leasecontract hiermee al snel voordeliger”, stelt XLLease.

Volgens de leasemaatschappij is het een oplossing voor het ‘kostenbewuste MKB’. Er is geen extra administratieve last en het kan voor één maar ook voor meerdere auto’s in één keer worden geregeld op basis van vooraf afgegeven tarieven. Uiteindelijk kan het leasecontract op bijvoorbeeld 48 maanden worden gesteld indien u de betreffende werknemer in vaste dienst komt.

Eerder dit jaar ontvouwde XLLease-directeur Frank van Klink tegenover TrendsinAutoleasing hoe hij binnen zijn organisatie de schotten tussen lease, shortlease, rent en private lease heeft afgebroken. In zijn ogen noodzakelijk om echte flexibele mobiliteit te bieden.

Categorie: Fleetmanagement / inkoop
Labels: XLLease