Toyota geeft naam prijs van waterstofauto: Mirai

maandag 17 november, 2014

Toyota heeft de naam onthult van haar eerste waterstofauto die morgen officieel wordt onthuld en volgend jaar in productie gaat. De auto krijgt de naam ‘Mirai’, dat toekomst betekent in het Japans.

De Toyota Mirai; vanaf volgend jaar in productie

De Toyota Mirai; vanaf volgend jaar in productie

De Mirai markeert een keerpunt in de automotive industrie, stelt Toyota President Akio Toyoda tijdens de onthulling van de naam van Toyota’s eerste Fuel Cell auto. De wagen heeft cruising range van een conventionele auto, is binnen 5 minuten te tanken en stoot alleen maar waterdamp uit.

Aan de techniek in de Mirai werkte Toyota al sinds 1992. De afgelopen jaren werden gebruikt om de Fuel Cell techniek in de praktijk te testen. Toyoda: “Hij heeft vele miljoenen testkilometers overleefd. Op openbare wegen, in de verzengende hitte, en in extreme kou. Hij heeft de zwaarste crash testen glansrijk doorstaan. We zijn er klaar voor.”

De president belooft overigens dat de Mirai niet alleen vanuit milieuoogpunt leuk is om te rijden. “Ik ben niet alleen president bij Toyota, maar ook een testrijder. En ik kan u verzekeren: de Mirai is door zijn lage zwaartepunt en zeer dynamische rijeigenschappen fun to drive.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Toyota