Royal HaskoningDHV gaat voor 100 procent elektrische leasevloot

donderdag 7 september, 2017

Adviesbureau Royal HaskoningDHV wil in 2021 een compleet elektrische leasevloot (500 auto’s). Het besluit om over te stappen volgt op een succesvolle pilot met 26 medewerkers die hun ‘gewone’ leaseauto eind 2016 omruilden voor een volledig elektrische BMW i3.

Medewerkers dragen via duurzame mobiliteit bij aan 13% verlaging van de CO2-uitstoot van het bedrijf in Nederland

Uit de pilot is naar voren gekomen dat leaserijders met een volledig elektrische auto rustiger rijden, beter hun reis plannen en meer ontspannen aankomen. Daarnaast pakt een elektrische vloot ook goedkoper uit: de auto’s zijn kleiner en de brandstofkosten liggen voor het hele park ongeveer veertigduizend euro per maand lager.

De testrijders reden gemiddeld zo’n 35.000 kilometer, met uitschieters naar 70.000 kilometer. Ze bleken onderweg met de stekkerauto’s niet minder productief in hun werk. Gemiddeld konden de werknemers met hun BMW i3 160 tot 220 kilometer afleggen zonder te laden.

Volgens CEO Erik Oostwegel is de trend helder: “Als innovatief bedrijf willen wij voorloper zijn in de ontwikkelingen rond duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst. We adviseren klanten over duurzame mobiliteit en over de energietransitie. Bij elektrisch rijden komen die twee samen. Met deze overstap naar 500 volledig elektrische auto’s voegen we zelf de daad bij het woord en daar zijn we trots op.”

BMW i3, Renault ZOE, Hyundai IONIQ, Volkswagen e-Golf

Het stoppen met de hybride-, diesel- en benzineauto’s betekent een vermindering van Royal HaskoningDHV’s CO2-uitstoot met 2.000 ton per jaar. Vergelijkbaar met de uitstoot van 300 gezinnen en goed voor een verlaging van Royal HaskoningDHV’s CO2-uitstoot in Nederland met 13%.

Medewerkers van Royal HaskoningDHV die jaarlijks meer dan 17.500 zakelijke kilometers maken, hebben voortaan de keuze uit een elektrische auto (BMW i3, Renault ZOE, Hyundai IONIQ, Volkswagen e-Golf) of een mobiliteitsbudget. Oostwegel: “We hebben van onze pilot geleerd dat elektrisch rijden een geweldige ervaring is, maar ook dat het voor iedereen even wennen is. Er komen steeds meer faciliteiten voor het laden van auto’s. Bovendien wordt de actieradius van elektrische auto’s groter. Daarmee wordt 100% elektrisch rijden steeds gemakkelijker.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Royal HaskoningDHV