VNA tekent convenant Verkeersveiligheidscoalitie

vrijdag 8 september, 2017

De VNA en veertig andere organisaties hebben woensdag het convenant “Veilig gebruik smartfuncties in het verkeer” ondertekend. Daarmee committeert de autoleasebranche zich aan het gezamenlijke doel waarbij geen verkeersslachtoffers meer worden geaccepteerd waarbij de smartphone een rol speelt.

Renate Hemerik, directeur VNA, ondertekent het convenant

Zakelijke leaserijders rijden gemiddeld drie keer zoveel kilometers dan andere weggebruikers. De verleiding om even snel dat mailtje te bekijken of een appje van een collega te beantwoorden, is dan ook groot, stelt de VNA. De branchevereniging erkent de urgentie; afleiding in het verkeer vormt een serieuze bedreiging voor de verkeersveiligheid. De afgelopen jaren stijgt het aantal verkeersgewonden en -doden weer.

Werkgevers verwachten dat er in de nabije toekomst een sterke focus op veilig rijden en de aanwezigheid van veiligheidsopties in de auto komt, blijkt uit eerder onderzoek. Veel leaseauto’s zijn al uitgerust met moderne veiligheidstechnologie. Hoewel veel van die opties nog niet optimaal worden gebruikt. Dat stelde al eerder Mark Maaskant van Prodrive Training tegenover TrendsinAutoleasing.

VNA gaat samen met haar leden nu diverse acties uitwerken voor onder andere verantwoord gebruik van smartfuncties in de auto. Renate Hemerik, directeur VNA: “Ik denk dat alle leaserijders zich herkennen in de voorbeelden. Leaserijders zijn natuurlijk meer dan gemiddeld deelnemer aan het verkeer. Het is dan ook heel logisch dat de VNA zich schaart achter het statement van het convenant. Samen met de leden slaan we de handen ineen om veiligheid op de agenda te krijgen bij werkgevers en om leaserijders te stimuleren op de juiste manier om te gaan met de smartfuncties in de auto.”

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Prodrive, VNA