LeasePlan in test met elektrische Uber-taxi’s

vrijdag 8 september, 2017

Aan het einde van 2018 moeten er meer dan 200 elektrische taxi’s door de Amsterdamse straten rijden via uberX, als het aan Uber, LeasePlan, Nissan en Nuon ligt. De vier bedrijven starten daarom met een test.

De test met de elektrische taxi’s moet uitwijzen of volledig elektrische auto’s geschikt zijn voor de taxidienst uberX. Chauffeurs hebben meestal niet veel tijd tussen ritten door. Vooral het opladen is een lastig punt, schrijft LeasePlan. Er is momenteel maar een beperkt aantal snelladers in de regio en laden bij normale laadpalen duurt te lang. Ook het bereik van de auto’s is nog beperkt. De auto die Uber inzet is de volledig elektrische Nissan Leaf met een bereik van ongeveer 180 kilometer.

Chauffeurs die rijden met de Uber app kunnen de Nissan Leaf (inclusief BoordComputerTaxi en blauwe kentekenplaten) bij LeasePlan leasen met een vanaf dagprijs van € 18. De test sluit, volgens  LeasePaln directeur Erik Henstra, goed aan op de huidige bezigheden van LeasePlan op het gebied van duurzaamheid en slimme mobiliteit. “Uber en Nissan zijn voor LeasePlan waardevolle partners met wie we samen ons streven naar verdere verduurzaming van mobiliteit onder meer vormgeven”.

Chauffeurs die zich aanmelden, krijgen een Fastned Laadtegoed bij de auto van € 1.000. Nuon gaat daarnaast de chauffeurs helpen bij het vinden van laadpalen bij hun in de buurt. Vanaf begin oktober gaan de eerste 30 elektrische auto’s en chauffeurs uit de test de weg op.

Categorie: Taxidiensten
Labels: LeasePlan, Uber