Opel Astra Zakenauto van het Jaar 2018

woensdag 27 september, 2017

De Opel Astra is zojuist op het Driving Business evenement van het vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2018. Volgens de jury maakt het merk momenteel een indrukwekkende comeback mee in de zakelijke markt. Wat bestelwagens betreft viel de eer te beurt aan de Ford Transit 350.

Opel Astra: Zakenauto van het Jaar 2018

Een terechte winnaar, noemde jurylid Jochem Lubbers de Opel Astra. “Opel heeft nu ook de geavanceerde sterke en toch ook zuinige motoren beschikbaar die veeleisende zakelijke gebruikers doorgaans verwachten. De auto biedt veel techniek voor een schappelijke prijs, de rijervaring doet niet onder die van duurdere modellen.”

De overige genomineerden waren: BMW 2-serie, Ford Fiesta en de Mercedes A en E-klasse. Directeur Johan Claassen van Opel Nederland memoreerde dat het 25 jaar geleden was dat Opel de titel behaalde, met de Opel Vectra. “Maar ook Feynoord heeft 18 jaar moeten wachten voordat het weer landskampioen werd”, relativeert Claassen. Opel is al jaren shirtsponsor van Feyenoord.

Ford Transit, Bestelauto van het Jaar 2018

Eerder op de dag werd de Ford Transit 350 benoemt als bestelauto van het Jaar 2018. De Transit behaalt op vrijwel alle niveaus hoge scores, maar weet zich vooral van de nummer twee in de lijst (Mercedes-Benz Sprinter, een directe concurrent) te onderscheiden met zijn veel lagere kilometerkosten, zowel als het gaat om leaseprijs als brandstof.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Bestelauto van het Jaar, Ford, Opel, Opel Astra, Zakenauto van het Jaar