Friese bedrijven gaan twee weken fossielvrij

vrijdag 29 september, 2017

Volgende maand start een ‘proloog’ waarbij een aantal Friese bedrijven, waaronder Friesland Lease, zoveel mogelijk fossielvrij gaan reizen. Het is de opmaat van een groots evenement volgend jaar als heel Friesland twee weken lang met duurzame vervoermiddelen gaat rijden.

De Elfwegentocht heet het evenement dat volgend jaar zomer plaats gaat vinden. Zoveel  mogelijk mensen in Fryslân gaan reizen zonder een druppel benzine of diesel te gebruiken. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische auto’s en taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen. BMW Nederland heeft al toegezegd de nodige elektrische BMW i3’s te gaan leveren.

In de opmaat naar dit evenement vindt er in de week van 9 tot en met 15 oktober een ‘proloog’ plaats. Een aantal Friese bedrijven, waaronder Friesland Lease, heeft zich hiervoor aangemeld. Zij gaan een week lang voor duurzame reisalternatieven of vaker thuiswerken. Het is de bedoeling dat deelnemers hun dagelijkse brandstofverbruik precies bijhouden.

Een andere opwarmer voor de Elfwegentocht wordt een speciale Friese editie van het Low Car Diet in maart 2018. De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland. Een team van de Elfwegentocht is ook aanwezig op Ecomobiel 2017 om mensen te informeren over de  twee fossielvrije mobiliteitsweken in Friesland.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Elfwegentocht, Friesland Lease