ING scherpt autoregeling aan: CO2 grens op 105 gram

woensdag 4 oktober, 2017

Het Financieel Dagblad heeft de nieuwe autoregeling van ING onder ogen gekregen. Daaruit blijkt dat vanaf 1 oktober nieuwe leaseauto’s minder dan 105 gram CO2 mogen uitstoten. En wie zijn plug-in hybride te weinig oplaadt, mag fors bijbetalen.

Volgens een woordvoerder van ING wil de bank de transitie maken naar een meer klimaatbestendig bedrijf. ING heeft zich gecommitteerd aan een vermindering van 50% CO2-uitstoot in 2020.

Nieuwe autoreling ING opmaat naar full EV?

Om dit doel te bereiken worden nieuwe leasecontracten vanaf deze maand onderworpen aan een strenge CO2-norm van 105 gram. Dan vallen auto’s als een VW Golf of Opel Astra al af. Tenzij ze op aardgas rijden. Op leasewagens met een uitstoot van 95 tot 105 gram CO2 per kilometer moeten de bankmedewerkers bovendien een toeslag betalen van 10% van het leasetarief, aldus het artikel vandaag in het Financieele Dagblad.

Medewerkers met een plug-in hybride die niet dagelijks aan de laadpaal hangen, kunnen een boete riskeren van 10% van de jaarlijkse leasenorm. Dat kan oplopen tot ruim 1.500 euro.

De autoregeling is wellicht een opmaat naar een volledig elektrische leasevloot, waartoe eerder bedrijven als Decos, Royal HaskoningDHV en LeasePlan voor tekenden. Uit eigen ING-huize kwam onlangs het rapport dat een 100 procent elektrische automarkt in 2035 ‘realistisch’ is.

Categorie: Autoregeling
Labels: ING