Renault investeert met nieuw bedrijf in smart grids

maandag 9 oktober, 2017

Groupe Renault gaat met het nieuwe onderdeel Renault Energy Services investeren in smart grids. Volgens de Franse autobouwer een ‘beslissende factor’ die voor versnelling gaat zorgen in de ontwikkeling van elektrisch rijden.

Het nieuwe bedrijf moet de mentaliteit van een startup krijgen, waarbij samenwerking met  verschillende spelers in de energiesector een belangrijke rol moet spelen. Renault Energy Services richt zich vooral op de ontwikkeling van projecten van intelligent opladen (smartcharging), interacties tussen voertuig en elektriciteitsnet (vehicle to grid) en projecten met batterijpakketten die een tweede leven krijgen.

Maar Renault wil vooral sterk bijdragen aan de ontwikkeling van een smart grid, ofwel een intelligent elektriciteitsnet dat vraag en aanbod efficiënt beheert. Het moet duurzame energiebronnen bevorderen en kosten besparen.

Concrete bedragen en projecten worden niet genoemd in het persbericht van Renault. Gilles Normand, senior vice president elektrische auto’s bij Renault, wil met de oprichting niet alleen het eigen marktleiderschap van elektrische auto’s versterken, maar ook de industrie in zijn geheel vooruit helpen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Renault