Shell neemt NewMotion over

donderdag 12 oktober, 2017

Shell neemt NewMotion over, maken de bedrijven zojuist bekend. Door de overname wil het laadbedrijf haar diensten op het gebied van elektrisch rijden versneld uitbreiden, waarbij steeds meer parkeerplaatsen veranderen in oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

De toekomst van elektrisch rijden volgens NewMotion

“Wij zijn erg blij met deze sterke investeerder, die onze missie volledig ondersteunt en ons in staat stelt verder te groeien in Europa, op een moment dat de transitie naar elektrisch rijden in volle gang is, zegt NewMotion-CEO Sytse Zuidema. “Het is geweldig dat onze missie en rotsvaste geloof in een minder vervuilende energiebron zo sterk wordt onderschreven door Shell.”

Volgens Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, wil Shell een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoekt daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. “Elektrische mobiliteit is hier een voorbeeld van. We willen klanten in Nederland de keuze bieden. Met de producten en diensten van NewMotion versterken we ons streven om verschillende brandstoffen en energieoplossingen aan te kunnen bieden voor verschillende reizen.”

NewMotion heeft momenteel meer dan 30.000 elektrische laadpunten bij mensen thuis en bij bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft NewMotion inmiddels meer dan 100.000 laadpassen uitgegeven. Deze laadpas biedt toegang tot een netwerk van 50.000 openbare oplaadpunten in 25 Europese landen.

 

 

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: NewMotion, Shell