Nieuwe mobiliteitsdienst voor Zuidas Amsterdam

donderdag 20 november, 2014

Mobeazy heet de nieuwe mobiliteitsdienst die morgen van start gaat op de Amsterdamse Zuidas. Het richt zich niet op leaserijders maar moet een oplossing bieden voor ‘occasional mobility’; een mobiliteitskaart verschaft toegang tot openbaar vervoer en, op de werklocatie, elektrische deelauto’s (BMW i3!), e-scooters en e-bikes.

MobeazyVolgens Ronald Bolderman van Mobeazy sluit het initiatief aan op de huidige trend waarbij vooral jongeren geen vaste leaseauto meer willen zolang er maar een goed alternatief wordt aangeboden. “En dan liefst één waarvan gebruik kan worden gemaakt wanneer daar behoefte aan is en waarbij je alleen betaalt voor wat je gebruikt.”

Mobeazy start vanaf morgen 21 november 2014 bij flexwerkplek Spaces Zuidas in Amsterdam. Aangesloten bedrijven en deelnemers krijgen een mobiliteitskaart waarmee ze het openbaar vervoer in kunnen. Daarnaast kunnen ze, wanneer ze op de werklocatie zijn, gebruik maken van elektrische deelauto’s, e-scooters en e-bikes die op de locatie aanwezig zijn. De werkgever ontvangt aan het einde van de maand een factuur met alle mobiliteitskosten. Het initiatief heet met name geschikt te zijn voor medewerkers die geen leaseauto hebben, maar wel een aantal keren per maand een afspraak buiten de deur hebben.

Naast Spaces werkt Mobeazy samen met een aantal partners, waaronder BMW, Alphabet en sQoot. Het concept zal vanaf begin 2015 worden uitgerold naar meerdere locaties in de Randstad.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Mobeazy