LeasePlan opent derde Occasion Center

donderdag 20 november, 2014

LeasePlan opent opnieuw een Occasion Center, dit keer in Gouda aan de A20. Deze nieuwe vestiging in Zuid-Holland moet inspelen op de grote vraag naar ex-leaseauto’s bij particulieren.

Met de bestaande twee vestigingen in het zuiden en het midden van het land is LeasePlan Occasions op weg naar landelijke dekking. Hiermee versterkt de leasemaatschappij haar positie als grootste tweedehands autoverkoper van Nederland, zegt LeasePlan. De deuren van de nieuwe showroom aan de drukke A20 gaan naar verwachting nog voor de kerst open.

LeasePlan opent een derde vestiging van LeasePlan Occasions, ditmaal in Gouda. LeasePlan is hiermee op weg naar landelijke dekking

LeasePlan opent een derde vestiging van LeasePlan Occasions, ditmaal in Gouda. LeasePlan is hiermee op weg naar landelijke dekking

De leasemaatschappij berichtte al eerder dat zij het aantal verkopen van leaseoccasions aan particulieren afgelopen jaar zag verdubbelen. Consumenten oriënteren zich voor een tweedehands auto voornamelijk online. Vervolgens willen zij de auto voor de aankoop toch ‘in het echt’ bekijken en een proefrit maken. Daar komt de behoefte voor een derde showroom vandaan. In de nieuwe showroom is straks ruimte voor zeker 150 occasions.

Volgens Martijn Versteegen, woordvoerder van LeasePlan, zien consumenten in dat een ex-leaseauto meer zekerheid biedt dan een auto die overgenomen wordt van een particulier. Zij hechten belang aan een transparante en gedetailleerde onderhoudshistorie. “Bij ons weten ze dat de kilometerstand klopt en dat de auto grondig is nagekeken. Alleen de beste auto’s komen in onze showrooms terecht.”

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: LeasePlan