Mobiliteitsbeleid Astellas en DB Telecom winnen award

woensdag 22 november, 2017

Farmaceutisch bedrijf Astellas ziet haar mobiliteitsbeleid bekroond met de MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland 2017, categorie werknemersaanpak grote bedrijven (500+). DB Telecom won de prijs in deze categorie voor kleinere organisaties.

De awards werden gisteren in Den Haag uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan die organisatie die zich op het gebied van slimme mobiliteit, logistiek of innovativiteit onderscheiden heeft van anderen.

De winnaars op rij

Prijzen dus voor Astellas en DB Telecom voor hun mobiliteitsbeleid. Waarbij het beleid van Astellas vooral is afgestemd op de behoefte van de werknemers, zegt Barbara te Riele, manager Communications. “Denk aan uitbreiding van het fietsplan en een groen leasebeleid. Daarnaast hebben we een mobiliteitskaart gelanceerd waarmee medewerkers ook gratis een ov-fiets kunnen huren.”

Bij DB Telecom wordt mobiliteit aan vitaliteit gekoppeld. Directeur Kevin van der Sande: “Vitaliteit speelt een belangrijke rol in ons bedrijf. Dat koppelen we niet alleen aan veel sporten maar ook aan de fiets om naar het werk te komen en aan de bakfiets om materiaal naar onze klanten te brengen. Het doel is om het meest vitale bedrijf van Nederland te worden. Bijvangst is dat ons ziekteverzuim inmiddels is gedaald tot onder de 0,1 %.”

Ook prijzen voor de Haagse Hogeschool (categorie Innovatief) die een samenwerking op touw heeft gezet rondom autonoom rijden. Winnaar in de categorie Logistiek is Van Dorp Installatie Techniek. Die hebben ervoor gezorgd dat medewerkers ‘s morgens in de spits niet meer langs kantoor hoeven om materialen op te halen. Dat scheelt een hoop ritten. “Daarnaast kunnen we steeds vaker op afstand digitaal onze klanten bedienen, ook dat scheelt veel ritten,” aldus Paul van Dorp.

Categorie: Autoregeling
Labels: MobiliteitsAward