Shell gaat samenwerken met laadnetwerk Ionity

dinsdag 28 november, 2017

Shell gaat snellaadpunten bij tachtig geselecteerde Shell-stations installeren verspreid over tien Europese landen. Daarvoor is een overeenkomst afgesloten met Ionity, de joint venture van Duitse autofabrikanten.

Ionity is opgericht om langs de belangrijkste Europese snelwegen een netwerk van oplaadpunten met een laadvermogen van 350 kilowatt te bouwen. Hiermee kunnen de nieuwste elektrische auto’s gemiddeld in vijf tot acht minuten worden opgeladen, tot wel drie keer sneller dan bij de huidige beschikbare laadpalen. De bouw start nog dit jaar.

Shell heeft nu besloten zich aan te sluiten bij de joint-venture. Hiermee is het in tien landen de grootste partner geworden van Ionity. De laatste tijd is het oliebedrijf flink in de weer met elektrische rijden: eerder nam het NewMotion over werkt het in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Nederland aan een netwerk van snellaadpunten op haar tankstations, onder de naam Shell Recharge.

Gemiddeld zullen per Shell-station zes Ionity-laadpalen beschikbaar zijn. Het gehele netwerk moet circa 400 snellaadpunten omvatten.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Ionity, Shell