Hackathons voor slimme mobiliteit

dinsdag 28 november, 2017

Hacketons inzetten om oplossingen te vinden voor slimme mobiliteit, afgelopen weekend hielden zowel LeasePlan (samen met TU Delft) als de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen een dergelijk event.

De hacketon in Heerlen duurde 24 uur waarbij zo’n 85 experts, young professionals en studenten in teamverband aan de slag gingen met het thema ‘mobiliteit als een slimme dienst’. Winnaar werd het team BoMo, wat staat voor Borderless Mobility. Het team bedacht een carpooldienst voor pendelaars tussen twee landen en won hiermee vijftienhonderd euro.

Bij LeasePlan waren zo’n 30 studenten van de TU Delft uitgenodigd. Doel: diensten en producten bedenken om zelfrijdende wagenparken mogelijk te maken. Want als wagenparken in de toekomst zelfrijdend zijn, wie houdt ze dan schoon, veilig en op de weg? Bij LeasePlan moest het in 8 uur gebeuren. Naast CEO Tex Gunning zat ook Michel Alsemgeest als Chief Digital Officer van LeasePlan in de jury. LeasePlan heeft sinds kort een ‘Digital team’ in Amsterdam zitten.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Brightlands Smart Services Campus, LeasePlan