VDL gaat nieuwe politieauto’s ombouwen

maandag 4 december, 2017

VDL Bus Venlo gaat in opdracht van Mercedes-Benz de nieuwe surveillancewagens van de politie ombouwen. Onderdeel daarvan is de levering van 1.250 omgebouwde Mercedes B-klassen. Vorige week werden al de nieuwste protypes gepresenteerd.

De B-klasse gaat de Volkswagen Touran vervangen nadat Mercedes de politietender afgelopen mei had gewonnen. Vorige week donderdag werd de overeenkomst getekend tussen Mercedes en VDL, maakt het bedrijf vandaag bekend.

VDL Bus Venlo gaat de komende vier jaar in eerste instantie 875 voertuigen voor Mercedes-Benz ombouwen tot volwaardige politieauto’s. Voor de resterende 375 voertuigen, die door een ander bedrijf worden omgebouwd, gaat VDL Bus Venlo diverse componenten leveren. Bedragen die met de order gemoeid zijn, worden niet bekendgemaakt.

De nieuwe wagens die VDL Bus Venlo gaat ombouwen, worden onder meer voorzien van licht- en geluidsapparatuur, bestickering en hoogwaardige communicatie- en navigatieapparatuur en de achterbak wordt ingericht zodat die plaats biedt aan de dagelijkse uitrusting van de politie. De bedoeling is dat eind februari 2018 het eerste omgebouwde voertuig via Mercedes-Benz aan de nationale politie zal worden uitgeleverd.

Het afgelopen jaar is bij VDL gewerkt aan de ombouw van de eerste van in totaal 256 ME-bussen. Sinds februari 2017 worden deze voertuigen uitgeleverd. Om het ombouwproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is voor deze grootste ombouworder van voertuigen in de VDL-geschiedenis voor de eerste keer gewerkt in lijnproductie. Als basisvoertuig voor de ME-bus wordt de Mercedes-Benz Sprinter gebruikt.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Mercedes, Politie, VDL