Gemeente Uden wint Nationale Autodeel Award 2017

donderdag 7 december, 2017

Gemeente Uden heeft de Nationale Autodeel Award 2017 gewonnen voor haar autodeelconcept Uden Duurzaam op Weg. Dit is gisteren bekend gemaakt op het Symposium Autodelen. De Award beloont initiatieven van gemeenten om het autodelen te stimuleren. 

De gemeente Uden wint de Award omdat ze samen met Area en IBN in september dit jaar 14 elektrische deelauto’s in Uden heeft geïntroduceerd, die medewerkers, bedrijven en inwoners mogen gebruiken. Daarvoor werd door de drie initiatiefnemers de coöperatie ‘Uden Duurzaam op Weg’ opgericht.

De jury vindt het deelautoconcept Uden Duurzaam op Weg een groot initiatief voor een relatief kleine gemeente. Veel lof ging naar de unieke combinatie van de coöperatieve aanpak, de betrokkenheid van inwoners en ondernemers, de sociale impact en het goede voorbeeld door het eigen wagenpark te delen met inwoners en te kijken of ondernemers aan kunnen sluiten bij de coöperatie. Een bijzonder vernieuwend initiatief voor een gemeente met een lage stedelijkheidsgraad, aldus de jury.

Meer succesvolle deelinitiatieven maken geen onderscheid meer tussen zakelijk en privé, bleek gisteren op het Symposium.

In totaal waren vijf gemeentes genomineerd voor de Nationale Autodeel Award 2017: Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Uden en Wageningen. Het is voor de tweede keer dat de Award wordt uitgereikt, in 2016 kwam gemeente Den Haag als winnaar uit de bus.

Categorie: Huur & Deelauto's