Parkd wint Smart Mobility Award

donderdag 7 december, 2017

Tech-startup Parkd, de parkeerapp die parkeersessies volledig automatisch laat starten en stoppen, heeft gisteren op de Fleet Europe Summit 2017 in Portugal de prestigieuze Smart Mobilty Award gewonnen. De app belooft een einde aan parkeerboetes.

Martijn Versteegen (l), CMO van Parkd met de oprichters Olivier de Clercq en Nelson Dheedene

De nieuwe app moet een uitkomst zijn voor onder fleetowners, leasemaatschappijen en verhuurders. Die kunnen een extra service bieden aan hun klanten, omdat ze parkeren kunnen integreren in hun dienstverlening. “Ideaal voor bijvoorbeeld zakelijke rijders,” zegt Chief Marketing Officer Martijn Versteegen, ex-marketing directeur van LeasePlan Nederland. “Ook diverse Car Sharing-bedrijven hebben zich al gemeld. Want daar was het betalen van parkeergelden tot nu toe altijd een uitdaging. Maar als de parkeersessies automatisch starten en stoppen, is dat opgelost.”

Connected

Het starten en stoppen van parkeersessies gebeurt op basis van GPS in de auto. Zelfs zonder smartphone kan de service blijven werken. De auto wordt ‘connected’ gemaakt middels het insteken van de speciale Parkd-dongle in de OBD-poort van de auto. Maar wanneer een auto al telematica bevat of op een andere wijze ‘connected’ is, kan Parkd dat signaal gebruiken om parkeersessies automatisch te starten en te stoppen. Dat scheelt in kosten en het versnelt de implementatie bij grotere wagenparken.

In 2016 werden er 330 duizend parkeerboetes uitgeschreven waarop bij 60.000 bezwaren kwamen waarvan er ruim 52.000 werden toegewezen. Volop gedoe en ergernis alom, aldus Versteegen. “Alle parkeersessies verlopen vanaf nu automatisch. Geen stapels met losse declaraties, maar een enkele maandfactuur. En geen parkeerboetes meer! De administratieve last die hiermee bespaard wordt is echt fors.”

Categorie: Parkeren
Labels: Parkd