Zes jaar car2go: bijna 20 miljoen elektrische kilometers

dinsdag 12 december, 2017

Car2go viert vandaag zijn zesde verjaardag in Amsterdam. De hoofdstad telt nu zo’n 53.000 car2go leden. Groei wordt vooral geboekt in de laatste 6 maanden, ook in de 14 andere Europese steden waar car2go actief is.

In de laatste zes maanden hebben ongeveer 500.000 nieuwe members zich bij de car2go community gevoegd, verspreid over de 14 steden in Europa (van 1.2 miljoen naar 1.7 miljoen), meldt de autodeler. Er werden meer dan 6,2 miljoen Europese car2go-ritten gemaakt in het eerste kwartaal van 2017. Wereldwijd bestaat de car2go community inmiddels uit meer dan 2,9 miljoen members in 26 steden.

Amsterdam was de eerste volledig elektrische car2go-locatie. In totaal staan er 350 elektrische smart fortwo’s in onze hoofdstad. Volgens Olivier Reppert, CEO van car2go Group GmbH, nadert Amsterdam de 20 miljoen elektrisch gereden kilometers. “De auto’s worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Dit kunnen ritten zijn voor woon-werkverkeer of voor vrijetijdsbesteding.”

Naast Amsterdam heeft nu ook Stuttgart en Madrid een volledig elektrische vloot. Reppert: “Door car2go ervaren stadsbewoners dagelijks hoe het is om uitstootvrij te rijden en worden op die manier mogelijk gestimuleerd om bewuster bezig te zijn met hun eigen mobiliteitsgedrag. Er worden dagelijks meer dan 10.000 elektrische ritten gereden met een car2go. Dat heeft een positief effect op zowel het verkeer en de parkeerproblemen als de luchtkwaliteit in steden.”

Bekijk hier de factsheet van car2go

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Car2Go