VNA meldt 100.000ste private leasecontract in Nederland

vrijdag 22 december, 2017

Private lease heeft de ‘mijlpaal’ bereikt van 100.000 contracten, meldt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) vandaag. Twee jaar geleden waren dat er nog 36.000. En de koek is nog lang niet op.

Renate Hemerik, directeur VNA: met 100.000 private leasecontracten staan we nog maar aan het begin.”

De private leaseauto is populair bij mensen van verschillende leeftijden en met verschillende inkomens, zo blijkt uit onderzoek. Onder de leaserijders bevinden zich veel mensen die voorheen een gebruikte auto kochten, maar ook mensen die het spaargeld niet willen besteden of niet hebben en toch graag in een nieuwe auto rijden. Er is veel belangstelling vanuit 50-plussers en een toenemende interesse bij mensen met hogere inkomens. De keuze voor een auto wordt bepaald door aanbod en prijs, het kiezen van een leasemaatschappij wordt gestuurd door voorwaarden en betrouwbaarheid. Belangrijke redenen om voor private lease te kiezen blijken de zekerheid van vaste maandelijkse kosten en het gemak.

Kwart van wagenpark

Hoe dan ook, de autobranche heeft er een belangrijk nieuw afzetkanaal bij. Volgens Renate Hemerik, directeur VNA, maakt het 100.000ste private leasecontract duidelijk dat het privé leasen van een nieuwe auto niet meer is weg te denken uit de mobiliteitsbehoefte van vandaag. VNA voorziet de komende jaren een verdere groei, met een verschuiving van A- en B-segment auto’s naar duurdere en grotere modellen. Hemerik: “Private lease heeft een unieke positie in de leasemarkt veroverd, we verwachten dat over enkele jaren een kwart van het wagenpark dat privé wordt gereden geleaset zal zijn.”

Overigens valt 60 procent van de private leasecontracten onder het Keurmerk Private Lease. Dat aandeel zal stijgen, denkt men bij de VNA. Leasemaatschappijen die het Keurmerk Private Lease voeren, winnen snel aan populariteit. Hemerik: “Uit het onderzoek van GfK blijkt dat inmiddels maar liefst 53 procent van de geïnteresseerden zijn keuze voor een aanbieder laat afhangen van het keurmerk.”

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: VNA