Stedin neemt elektrische Greenwheels in gebruik

vrijdag 5 januari, 2018

Stedin wil een substantieel deel van haar zakelijk vervoer faciliteren met elektrische deelauto’s. Daarvoor komen Renault ZOE’s van Greenwheels te staan op de verschillende locaties van de netbeheerder. Het bedrijf heeft een vloot van 2100 voertuigen.

Al eerder kondigde Stedin aan vanaf 2020 volledig elektrisch te gaan, zowel voor het woon-werkverkeer, zakelijke reizen als de leaseauto’s. Deelauto’s moeten een belangrijke pijler vormen onder dit beleid.

overhandiging eerste elektrische deelauto voor Stedin. Foto: Stedin

Alle medewerkers kunnen al gebruik maken van alle 1.700 bestaande Greenwheels-auto’s in Nederland. Gertjan Sybrandi, Hoofd Facilitaire Services & Mobiliteit van Stedin, wil duurzaam vervoer vooral laagdrempelig aanbieden. “Zowel de elektrische auto’s van Stedin als de 1.700 Greenwheels auto’s in het land zijn eenvoudig te reserveren en te openen met een app  of met de eigen medewerkerspas van Stedin. Daarnaast ontzorgt Greenwheels ons volledig in het beheer van de auto’s en de gebruikers.”

Eind december is de eerste lichting van twaalf elektrische Renault ZOE’s van Greenwheels in gebruik genomen. Deze komen op verschillende locaties van de netbeheerder te staan, zodat medewerkers ze kunnen gebruiken om naar afspraken met klanten te gaan.

Met circa 2.100 bedrijfswagens heeft Stedin, op de hulpdiensten na, het grootste wagenpark van de Randstad.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Greenwheels, Stedin