Enpuls (Enexis) daagt uit met E-driving Challenge

donderdag 1 februari, 2018

Enpuls, onderdeel van energiereus Enexis, start vandaag met de Flex Challenge. Daarin worden marktpartijen uitgedaagd om met ideeën te komen om de energietransitie te versnellen. Onder andere op het gebied van elektrisch rijden.

De beste concepten worden uiteindelijk door Enpuls ondersteund. Dat houdt in: toegang tot expertise, data en testlocaties, financiële ondersteuning en het vinden van de juiste partners.

De E-driving Challenge richt zich op de vraag hoe elektrisch vervoer een bijdrage kan leveren aan het energiesysteem van de toekomst. Het laden van elektrische voertuigen leidt tot een zwaardere belasting van de elektriciteitsnetten. Aan de andere kant zijn EV’s in feite ‘rijdende batterijen’ en kan er over het algemeen flexibel worden omgegaan met het tijdstip en de snelheid van het laadproces. Enpuls daagt partijen uit om een concept te ontwikkelen dat deze flexibiliteit optimaal gebruikt en zo EV’s laten bijdragen aan een meer duurzame energievoorziening.

Naast de E-driving Challenge zijn er de Solar Challenge (zonne-energietoepassing) en de Energy Gap Challenge (altijd voldoende aanbod van duurzame energie). Een Wildcard categorie staat open voor alle overige concepten die moeten leiden tot meer flexibiliteit in energievraag en -aanbod voor de energietransitie.

Inschrijving voor de Enpuls Flex Challenge is mogelijk van 1 februari 2018 tot en met 31 maart 2018 via www.flexchallenge.nl. Een panel van experts selecteert in april 2018 een shortlist. Deze partijen worden uitgenodigd om hun concept te komen pitchen. Uit deze shortlist worden vervolgens de winnende concepten gekozen. In mei worden de winnaars bekend gemaakt en start de samenwerking.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Enexis, Enpuls