Eerste 250 voertuigen Dynniq uitgerust met Fleetmatics REVEAL

dinsdag 6 februari, 2018

Fleetmatics heeft een grote klant binnengehaald voor haar fleetmanagementsysteem REVEAL. De eerste 250 voertuigen van Dynniq zijn er inmiddels mee uitgerust. De aanbieder van geïntegreerde mobiliteits- en energieoplossingen wil een efficiëntieslag maken met het fleetmanagementsysteem.

Eind vorig jaar heeft Dynniq een succesvolle pilot gedraaid met Fleetmatics. Een tiental bestelauto’s werd uitgerust met het systeem van Fleetmatics, REVEAL. Dynniq zet het systeem ook in voor haar hoogwerkers.

Het fleetmanagementsysteem van Fleetmatics: Fleetmatics Reveal

Volgens John van Wijngaarden, manager Inkoop bij Dynniq, is er gekozen voor Fleetmatics omdat het op zowel financieel als functioneel gebied de beste partij bleek. “Dankzij REVEAL kunnen we sneller en effectiever reageren op klantvragen en zo de tevredenheid verhogen. De positieve gevolgen van de efficiëntieslag die we hebben gemaakt op het gebied van planning, worden nu trouwens al zichtbaar. Door beter inzicht kunnen we bijvoorbeeld efficiënter werken, waardoor we meer werk kunnen verzetten en een kostenreductie kunnen realiseren.”

Koppelen aan ERP-systeem

REVEAL wordt onder andere ingezet om de logistieke planning efficiënter te laten verlopen. Het systeem geeft inzicht in de near realtime locaties van de medewerkers. Daardoor is in een oogopslag te zien welke medewerker het dichtst in de buurt is om een spoedopdracht aan te nemen of wie er voor- of juist achterloopt op schema.

Daarnaast zet Dynniq Fleetmatics REVEAL in om vooraf de meest efficiënte routes te bepalen voor chauffeurs die op één dag meerdere locaties bezoeken. Het bedrijf geeft aan dat zijn werknemers dankzij deze aanpak meer opdrachten kunnen uitvoeren.

Ook op administratief gebied verwacht Dynniq effectiever te kunnen werken. Door Fleetmatics REVEAL te koppelen aan zijn ERP-systeem, kan het bijvoorbeeld automatisch en in één omgeving een urenregistratie bijhouden. Dankzij het Keurmerk RitRegistratieSystemen genereert de software automatisch kilometerregistraties die voldoen aan de eisen die de Belastingdienst.

Brandstofscores

Bijkomend voordeel van het gebruik van Fleetmatics REVEAL is, dat chauffeurs op basis van hun rijgedrag individuele veiligheids- en brandstofscores krijgen toegewezen. Met deze inzichten kunnen zij bewust hun brandstofverbruik en CO2-uistoot verminderen en veilig rijgedrag adopteren.

Volgens Jan Willem Doornbos, marketingmanager Benelux van Fleetmatics, is Dynniq een goed voorbeeld van de diverse manieren waarop REVEAL kan helpen om het maximale uit een organisatie te halen. “We zijn er bijzonder trots op om te kunnen bijdragen aan het feit dat het bedrijf nu meer werk kan verzetten, de administratieve lasten heeft verlicht en tegelijkertijd op kosten bespaart.”

Dynniq is een internationaal opererend technologiebedrijf in de mobiliteits- en energiesector, dat gespecialiseerd is in intelligente oplossingen voor verkeersmanagementsystemen, smart lighting en besturingssystemen voor bruggen, tunnels en sluizen. Wereldwijd werken er ongeveer 1.800 mensen bij Dynniq, die met name actief zijn in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. In Nederland onderhoudt het bedrijf onder andere besturingssystemen voor tunnels en verkeersregelinstallaties voor Rijkswaterstaat.

Dynniq is lid van branchevereniging UNETO-VNI waar Fleetmatics sinds vorig jaar maart als preferred supplier te boek staat.

Categorie: Lease- / fleetmanagement-software
Labels: Fleetmatics