Pon vergroot belang in Greenwheels

maandag 1 december, 2014

Volkswagen Financial Services AG en Pon vergroten per 1 januari hun belang in Collect Car B.V., beter bekend onder de handelsnaam Greenwheels. Ook komt er nieuw management.

greenwheelsDe oprichters van Greenwheels, Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis, verlaten het bedrijf. Andrew Berkhout en Alexander Hinz nemen per vandaag de dagelijkse leiding over.

“Autodelen is een van meest spannende trends in mobiliteit”, aldus Berkhout, de nieuwe Managing Director Sales en Marketing. “Met Greenwheels willen we de succesvolle ontwikkeling van autodelen voortzetten. We willen een goede, betrouwbare partner blijven voor de vele bestaande Greenwheels-klanten en zijn er van overtuigd dat we het bedrijf vanuit deze solide basis verder kunnen versterken.”

Greenwheels heeft een autodeel-vloot van circa 2.000 voertuigen, waarvan circa 1.700 op vaste plaatsen verspreid over heel Nederland. Het bedrijf is, naar eigen zeggen, marktleider in Nederland en het bedient particuliere, zakelijke en institutionele klanten. In Duitsland heeft de onderneming een vloot van circa 300 voertuigen in zo’n 25 steden en stedelijke omgevingen.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Greenwheels, Pon