Vliegende start leaseregistraties in 2018

donderdag 8 februari, 2018

Afgelopen januari werden maar liefst 26.320 nieuwe leaseauto’s geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -berijders; 44 procent meer dan in dezelfde maand van 2017. Dit blijkt uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.

Klik om te vergroten

Daarbij geldt wel dat vorig jaar de registraties nog werden beïnvloed door de laatste kans op 15% bijtelling bij registratie in december 2016. Het was de laatste eindejaarsprint in een hele reeks. Nu de markt niet meer wordt verstoord door veranderende fiscale maatregelen, zetten leasemaatschappijen hun auto’s het liefst weer in een nieuw jaar op kenteken.

Wat blijkt verder uit de cijfers: Marktleider Volkswagen – dat in januari met de Polo en Up! de meest populaire modellen in huis had – noteert in januari een marktaandeel van 20,2 procent; in januari 2017 was dat met 21,4 procent iets hoger. Naaste concurrent in de zakenmarkt Opel handhaaft zich vergeleken met vorig jaar op 7,9 procent marklaandeel. Renault maakt een stevige stap voorwaarts naar 7,4 procent (was in januari 2017 nog 6,2 procent).

Grootste verliezer in de leasemarkt in januari is Fiat. Het merk komt niet verder dan een marktaandeel van 0,8 procent (januari 2017: 2,6%) en dreigt daarmee uit de lease top-20 te verdwijnen.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Aumacon, Automobiel Management, VWE