Fleet Event: de snelste weg naar een elektrisch wagenpark

donderdag 1 maart, 2018

De snelste weg naar een elektrisch wagenpark. Onder die noemer vindt op 22 maart het Fleet Event plaats. Met bijdragen van onder andere NewMotion, Fleet Support en NS Zakelijk over hun benchmark Zakelijke Mobiliteit; hoe werkgevers momenteel hun mobiliteit vormgeven.

Dit laatste onderzoek publiceerde TrendsinAutoleasing op 22 februari, Rob Groenen van Fleet Profile en Marcus Hinrichs van NS Zakelijk komen het die dag toelichten.

Ander onderzoek over elektrisch rijden komt die dag van NewMotion. Zij zijn momenteel nog volop bezig met het in kaart brengen van die sectoren die in Nederland voorop lopen met elektrisch rijden. Een eerder onderzoek wees uit dat er in ieder geval flink bespaard kan worden met elektrisch rijden: 48 procent van de respondenten geeft aan jaarlijks meer dan EUR 900 te besparen.

Effectieve route

Fiscalist Jan Rolleman zal zijn gehoor wegwijs maken in de kleine lettertjes van de fiscale bijtelling van de (elektrische) auto van de zaak. Arie Brundel van Fleet Support schetst vervolgens een effectieve route naar een elektrisch wagenpark. Want bij de overgang naar een elektrisch wagenpark hoort een gedegen plan, waarin het vertrekpunt, de bestemming en de route daarnaartoe duidelijk omschreven worden. “Definieer een vertrekpunt, bepaal op basis daarvan je doelen, maak ze meetbaar en plan de deelstappen in tijd en acties die nodig zijn om succesvol je bestemming te bereiken”, aldus Brundel.

Trendwatcher Vincent Evers sluit de dag af. Het Event trapt overigens af met een sessie voor de ‘fleet ladies’. Sandra Neuray van Eneco zal exclusief voor de dames een interactieve presentatie verzorgen over laaddienstverlening. In deze presentatie gaat zij in op de diversiteit van laadpunten, de slimme diensten en de aanpak voor het elektrificeren van het wagenpark. Ook zal zij kort ingaan hoe Eneco omgaat met de vergroening van haar wagenpark.

Kortom, mis het niet! Klik hier voor het hele programma en aanmelden.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Fleet Event, Fleet Support, NewMotion