DriveTag start wereldwijde community ‘Mindfull Drivers’

vrijdag 2 maart, 2018

Het Nederlandse Sycada levert vanaf vandaag de DriveTag via crowdfundingplatform Kickstarter. Deze gadget leert de gebruiker tijdens het rijden een optimale rijstijl aan, waarmee tot 30% aan brandstof wordt bespaard. Elke koper wordt lid van de community ‘Mindfull Drivers’.

Kristian Winge, eigenaar van Sycada, groeide op in Groenland en is al decennia werkzaam in de ‘vergroeningssector’

Eerder dit jaar interviewde TrendsinAutoleasing de ‘energie-fanatiekeling’ Kristian Winge, CEO van Sycada. De DriveTag wordt voor hem dit jaar een belangrijk speerpunt. Voor fleetowners en leaserijders is het apparaat bijzonder interessant omdat het de angel haalt uit de privacy-discussie, zoals Winge stelt. Er hoeft namelijk helemaal geen privacygevoelige data te worden gedeeld. Het bedrijf bundelde eerder de ervaringen met alle ‘big-brother-discussies’ in een whitepaper.

De DriveTag bestaat uit een chip die samenwerkt met een bijbehorende app op de smartphone. De chip registreert heel nauwkeurig de beweging van de auto. “Je plakt ‘m tegen je voorruit, installeert de app op je smartphone en klaar is Kees”, aldus Winge. “Als je dan gaat rijden krijg je via je smartphone actieve feedback, bijvoorbeeld wanneer je iets te enthousiast een rotonde neemt of iets minder hard zou moeten remmen, waardoor je in feite veel energie weggooit. De app is een virtuele coach en met een belangrijk ‘gaming’ element om het gebruik leerzaam én leuk te maken.”

DriveTag leert de gebruiker tijdens het rijden dus een optimale rijstijl, waarmee tot 30% aan brandstof wordt bespaard. Het leidt automobilisten op tot zogenaamde ‘mindfull drivers’. De missie van DriveTag is nu om een wereldwijde community op te richten van zulke ‘bedachtzame rijders’. Waarbij zuinig rijden een vanzelfsprekendheid is, en waarbij door de leden continu wordt gekeken naar nieuwe manieren om zuiniger om te gaan met energie.

De DriveTag vna Sycada

Sycada ontwikkelt in samenwerking met overheid en bedrijfsleven groene oplossingen voor openbaar vervoer, beroepsvervoer alsmede de autolease- en verzekeringsbranche.

Klik hier voor de Kickstarter pagina van de DriveTag

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Sycada.Green