Fleetmatics wordt Verizon Connect (voor connected voertuigen)

dinsdag 6 maart, 2018

Met de introductie van Verizon Connect rondt Verizon vandaag de integratie af van zijn bestaande divisie voor connected voertuigen, met de recent aangeschafte softwarebedrijven die zich richten op fleetmanagement en mobiele werknemers. Vanaf nu gaan ze verder als één gezamenlijk merk.

In Nederland was Fleetmatics sinds eind 2016 onderdeel van Verizon. De consolidatie in de booming fleetmanagement markt biedt volop kansen. Dat deed het toen – en doet het nog altijd, is het oordeel van Jan Willem Doornbos, marketingmanager Benelux van Verizon Connect. Ook voor de ‘lokale’ markt waar de Nederlandse vestiging nog altijd volop groei haalt. Succesvol is bijvoorbeeld de rol als preferred supplier bij branchevereniging UNETO-VNI. Begin dit jaar haalde het daardoor nog een grote klant binnen.

Fleetmatics gaat, net als de merken Telogis en Verizon Telematics, door onder de vlag van Verizon Connect. Het nieuwe bedrijf combineert daarmee, volgens Doornbos, de drie beste softwarebedrijven voor fleetmanagement en mobiele werknemers om oplossingen te leveren voor meer veiligheid, productiviteit en efficiëntie. Er werken bij de organisatie meer dan 3.500 mensen.

Maatschappelijk het verschil

Volgens Andrés Irlando, CEO van Verizon Connect, hebben de huidige en toekomstige technologieën ook de potentie om maatschappelijk het verschil te maken. “Zo werken we bijvoorbeeld samen met klanten om gedurende de gehele logistieke keten de zekerheid van koeling van producten te waarborgen om zo zeker te stellen dat bederfelijke waar veilig wordt afgeleverd. Ook helpen we klanten bijvoorbeeld bij het op efficiënte wijze terugdringen van hun CO2-uitstoot, het monitoren van voertuigdata voor het besparen op brandstofverbruik en door het leveren van een gamification-app die klanten helpt om hun veiligste chauffeurs te herkennen en te belonen. En dat zijn nog maar enkele voorbeelden.”

Het Verizon Connect-portfolio bevat verschillende softwareplatforms voor fleetmanagement en mobiele werknemers, geëmbeddet OEM-hardware en Hum van Verizon – een device voor connected voertuigen, dat een oplossing biedt voor een veiliger, slimmer en meer connected rijervaring voor consumenten.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Fleetmatics, Verizon Connect