Nieuwe Toyota Auris met keus uit twee hybridemotoren

dinsdag 6 maart, 2018

Toyota kondigt een volgende fase aan in haar motorenstrategie: de diesel hoort tot de verleden tijd. De nieuwe Toyota Auris, die volgend jaar in productie gaat, wordt leverbaar met de keuze uit twee hybride (HEV) motoren.

Een ‘gewone’ benzineversie blijft ook leverbaar, het is de viercilinder 1.2 turbo met directe injectie met 116 pk. Ook de 1.8 hybride (122 pk), zoals in de huidige generatie van de Auris, maar ook in de Prius en C-HR gebruikt, blijft bestaan. Nieuw wordt de 2.0L HEV aandrijflijn. Een sterkere motor dus die zo’n 180 pk levert.

Geen diesel dus. En dat geldt straks voor alle modellen. Een sterke vraag naar de hybride versies van Toyota’s volumemodellen heeft het merk doen besluiten in 2018 langzaam te stoppen met de levering van dieselmotoren in Toyota personenauto’s. Hybride Toyota modellen maakten vorig jaar 41 procent (406.000 exemplaren) uit van de totale Europese Toyota verkopen, een stijging van maar liefst 38 procent in vergelijking tot een jaar eerder. Ter vergelijking: het aandeel van dieselmotoren bedroeg vorig jaar slechts 10 procent. In 2015 daarentegen verkocht Toyota Motor Europe net zoveel persoonsauto’s met een hybride aandrijflijn als met een dieselmotor.

Volgens Johan van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe, heeft de keus voor hybride betrekking tot de strategie met betrekking tot elektrificatie van de aandrijflijnen. “Daarom breiden we ook het aantal hybridelijnen uit met een sterkere variant in combinatie met een 2,0-liter benzinemotor. De nieuwe Auris krijgt de primeur waarmee we tegemoetkomen aan de groeiende vraag vanuit consumenten.”

Overigens blijven de bedrijfswagens Hilux, PROACE en de Land Cruiser voorlopig wel leverbaar als diesel.

 

Categorie: Leasetoppers
Labels: Toyota, Toyota Auris