CO2-emissies stijgen weer in Europa

dinsdag 6 maart, 2018

Wat al te verwachten was door de toenemende populariteit van SUV’s en de dalende populariteit van diesels is nu echt de waarheid geworden: de C02-uitstoot van in Europa geregistreerde auto’s is voor het eerst in 10 jaar weer toegenomen.

Dataleverancier JATO meldt dit vandaag in een persbericht.

Toyota wint dankzij hybridetechniek (klik om te vergroten)

“De electrificering van het wagenpark stond in 2017 nog op een te laag pitje om de stijging te dempen. De effecten van de nieuwe testcyclus WLTP waren voor 2017 verwaarloosbaar, deze effecten zullen dit jaar zichtbaar worden. De 95 gram voor 2021 is niet dichter binnen handbereik gekomen”, aldus JATO.

Verder blijkt uit de cijfers dat Toyota PSA (Peugeot Citroen) is voorbij gestreefd als schoonste fabrikant in Europa in de top 20. De SUV-rage is hier de oorzaak van: zo is de Peugeot 3008 razend populair. Grotere en zwaardere auto’s verbruiken meer: Peugeot zag haar uitstoot in 2017 met 2,9 gram stijgen tot een gemiddelde van 104,5 g/km.

Nederland een van de slechts presterende landen..(klik om te vergroten)

Bij Toyota daalde de uitstoot met 2,7 g/km tot gemiddeld 101,2 g/km. Met dank aan de hybridetechniek. JATO stelt dan ook dat hybride het beste alternatief is voor diesel. In ieder geval voor de kortere termijn.

Vandaag meldt Toyota verder in te zetten op hybrides. Op de nieuwe Toyota Auris komt straks keus uit twee verschillende hybride-motoren. Een diesel ontbreekt.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: JATO