‘Car on demand’ met Mercedes me Flexperience

vrijdag 9 maart, 2018

Tegen een vast maandtarief een jaar lang maximaal twaalf nieuwe Mercedessen naar keuze kunnen rijden. Een dergelijke pilot draait momenteel bij Mercedes in Duitsland. De nieuwe mobiliteitsservice moet vast onderdeel worden, naast kopen, financieren of leasen.

Mercedes me Flexperience heet het product ontwikkeld door Mercedes-Benz, Daimler Financial Services en de eigen incubator Lab1886. De service wordt onder de rent-tak geplaatst. Volgens Britta Seeger, lid van de raad van bestuur van Daimler AG, moeten we het zien als een ‘car on demand’. “Een Cabriolet voor het weekend, een SUV voor gezinsvakanties, een limousine voor zakelijk gebruik. Met Mercedes me Flexperience zetten we een nieuwe stap voorwaarts naar een compleet pakket voor individuele mobiliteit.”

Centraal onderdeel in deze nieuwe mobiliteitsservice is de app, waarmee klanten de complete handling van de auto 24/7 kunnen volgen. Dat varieert van de keuze van zijn/haar ‘droomauto’ tot aan het afhalen en weer inleveren ervan. Daarmee wordt het hele huurproces dus gedigitaliseerd. Inbegrepen zijn verzekering, onderhoud, reparaties en banden inclusief 36.000 km op jaarbasis.

De eerste pilots worden gedraaid met twee van de grootste dealergroepen binnen het Duitse dealernetwerk van Mercedes-Benz Cars: BERESA en LUEG. Het merk wil hiermee ook nieuwe klantengroepen binnenhalen. In tegenstelling tot traditionele autohuur kan de klant de motor, kleur en interieuruitrusting zelf kiezen. Upgraden naar een hogere voertuigklasse is op elk moment mogelijk. Ook verschaft de app een compleet overzicht van de huurhistorie en de kosten, en dankzij de connectiviteitsmogelijkheden ook voertuiggegevens als het brandstofpeil en de kilometerstand.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Mercedes, Mercedes Benz Financial Services, Mercedes me Flexperience