TCA neemt 100ste elektrische taxi in gebruik

dinsdag 13 maart, 2018

Van de in totaal 1500 auto’s heeft Taxicentrale Amsterdam (TCA) sinds vorige maand 100 elektrische auto’s rondrijden. Onder andere door de groeiende vraag van ‘eco-taxiritten’ van bedrijven in Amsterdam.

In Amsterdam rijden in totaal nu ongeveer 585 elektrische taxi’s rond. TCA, als grootste taxicentrale in de hoofdstad, neemt daar dus 100 van voor zijn rekening. Volgens directeur Hedy Borreman heeft TCA als marktleider een voorbeeldfunctie binnen de Amsterdamse taximarkt. “Uit diverse onderzoeken blijkt dat de CO2-uitstoot in steden behoorlijk omlaag kan en wij willen hier graag een bijdrage aan leveren.”

Green Business Club Zuidas

TCA verzorgt ook de zogenaamde eco-taxiritten voor duurzame (corporate) bedrijven in Amsterdam en is lid van de Stichting Green Business Club Zuidas. Deze organisatie heeft als doel van de Zuidas het meest duurzame woon- en werkcentrum van Nederland te maken. De groeiende elektrische taxivloot helpt daarbij, zegt Eline Kik, programmadirecteur van Green Business Club Zuidas. De transitie naar elektrische mobiliteit versnelt wanneer vraag en aanbod samen optrekken. Door een groeiende vloot kan steeds beter worden voldaan aan de groeiende vraag naar groene taxi’s vanuit het bedrijfsleven in Zuidas. Tegelijkertijd is het goed wanneer het bedrijfsleven zich committeert aan aanbieders.”

Binnen de app van TCA kan specifiek gekozen worden voor een ecotaxi. Ook kunnen bedrijven aangeven alleen gebruik te willen maken van de ecovloot.

Categorie: Taxidiensten
Labels: TCA