Transport startup Brenger krijgt 6 ton groeikapitaal

dinsdag 13 maart, 2018

Vooral koeriersdiensten maken er gebruik van: het platform Brenger dat mensen met een transport-verzoek koppelt aan onbenutte ruimte in een (bestel)auto. Het handelt dagelijks 60 vervoersopdrachten per dag uit. Nieuw geld moet de groei versnellen.

Investeerders steken 600.000 euro in de startup, maakt het bedrijf vandaag bekend. Het totale groeivermogen komt uit op 1 miljoen. Sinds de vorige investeringsronde in april 2017, groeit het aantal vervoersopdrachten op brenger.nl elke maand met meer dan 30 procent.

Derk van der Have en Wisse Koedam, oprichters van Brenger

Door het beter benutten van bestelbussen en auto’s, voorkomt Brenger bovendien dit jaar minstens 920.000 kg aan CO2-uitstoot. Een gemiddelde opdracht op het platform kent een afstand van 108 kilometer. Doordat men normaal gesproken heen en weer rijdt, bespaart Brenger 42 kilogram CO2-uitstoot per opdracht. Dit jaar realiseert Brenger minstens 21.900 van dit soort ritten, wat een besparing van minstens 919.800 kg aan CO2-uitstoot betekent.

‘Vergeten tas’

Brenger wordt veel gebruikt door koeriersdiensten, omdat zij zo hun ritten beter benutten. Maar ook producten die op Marktplaats of een veiling zijn gekocht, worden geregeld via Brenger vervoerd. “Zelfs een vergeten tas bij een tankstation, vindt zijn weg via het platform weer naar huis”, zegt Derk van der Have, medeoprichter van Brenger.

“Met deze nieuwe investering kunnen de lege ruimtes in auto’s en bestelbussen nog beter worden benut. Zo wordt het transport van vooral grote spullen, zoals meubels, duurzamer, efficiënter en goedkoper. Ons platform scheelt de opdrachtgever tijd en geld, en de bezorger verdient geld op een rit die hij of zij toch al gaat maken. De bezorger, de opdrachtgever en het klimaat profiteren hier dus van.”

De opdrachtgever heeft via het platform direct contact met de bezorger (‘de Brenger’). Het platform faciliteert en garandeert de betaling, verzekert de spullen en brengt beide partijen bij elkaar. In ruil hiervoor betalen brengers en opdrachtgever een commissie over de beloning voor het brengen van de spullen.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Brenger