GPS-Buddy introduceert ‘low-end’ voertuigvolgsysteem

dinsdag 13 maart, 2018

Producent van fleetmanagementsystemen GPS-Buddy heeft een nieuw ‘low-end’ voertuigvolgsysteem geïntroduceerd. Geschikt voor bedrijven met een snel veranderend wagenpark. Of voor ritten die incidenteel moeten worden gevolgd.

Het systeem is tijdens de beurs Transport Compleet in Hardenberg gepresenteerd. Het meet slechts 6,7 cm bij 5 cm en is, volgens het persbericht, snel en eenvoudig te installeren in elk voertuig op de OBD II-connector. Dat maakt het geschikt voor bedrijven met een snel veranderend wagenpark. Ook voor situaties waarbij incidenteel de rit van een voertuig moet worden gevolgd, zoals bij proefritten, moet het OBD-systeem een uitkomst bieden.

Volgens Desmond van Kooten, sales director bij GPS-Buddy, kan het systeem eenvoudig worden ingezet indien gebruik wordt gemaakt van een leenauto of van vervangend vervoer. Maar hij ziet vooral ook kansen in de transportsector. “Om het ‘leeg’ rijden zoveel mogelijk te vermijden, of een capaciteitstekort van chauffeurs op te vangen, kan het zijn dat een rit of vracht wordt uitbesteed aan een derde partij. Met een OBD II-connector kan deze rit of vracht dan toch snel worden gevolgd.”

GPS-Buddy is in 2003 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie actief in 22 landen. Het bedrijf zegt 36.000 voertuigen te hebben uitgerust met de fleetmanagementsystemen bij de ruim 1.600 klanten.

Binnenkort een uitgebreid interview met Desmond van Kooten.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: GPS-Buddy