Amsterdam krijgt 52 extra snelladers

maandag 19 maart, 2018

In Amsterdam komen er 52 snelladers voor elektrische auto’s bij. En daarmee groeit het snellaadnetwerk voor elekrische auto’s van 13 naar 65. De hoofdstad telt daarnaast 2.400 ‘gewone’ oplaadpunten.

In het najaar worden de eerste 14 snelladers geplaatst. De uitbreiding van het openbare snellaadnetwerk komt voort uit afspraken die Amsterdam maakte met de taxibranche. Er rijden dan ook steeds meer taxi’s met een stekker in Amsterdam. Op dit moment zijn dat er 650, dat is ruim 16%. Vorige week maakte TCA bekend de honderdste elektrisch taxi in gebruik te nemen. Onder andere doordat steeds meer Amsterdamse bedrijven gebruik maken van zogenaamde eco-taxiritten. In 2025 moeten alle taxi’s uitstootvrij zijn.

Dat de (extra) Amsterdamse palen nodig zijn, bleek uit onderzoek van Nuon in februari. De Amsterdamse laadpaal is gemiddeld 11 uur per dag bezet.

Amsterdam stimuleert elektrische mobiliteit, onder andere met een subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische voertuigen. Vorige maand zette de hoofdstad de eerste ‘Vehicle to Grid’ publieke laadpalen neer, op initiatief van onder andere NewMotion.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Amsterdam