Crowdfunding voor ‘auto-op-afroep’ TripManager

zaterdag 6 december, 2014

Na een succesvolle start in Amsterdam en Rotterdam wordt het concept car-on-demand  (TripManager) vanaf 2015 aangeboden in alle steden in Nederland. Het bedrijf houdt momenteel een crowdfunding-actie om daarvoor voldoende werkkapitaal aan te trekken.

TripManager heet een kruising te zijn tussen autodelen en autoverhuur. Het brengt werknemers op afroep een auto naar keuze op hun werkplek voor zakelijk en privé gebruik. Tripmanager wil op deze manier werkgevers en werknemers ontzorgen op het gebied van flexibele privé- en zakelijke mobiliteit.

tripmanagerVoor werkgevers kan TripManager een duurzaam alternatief zijn voor de pool- of zelfs leaseauto, zegt directeur Martin Zevenbergen. “De dure lease- en poolauto staat bij veel organisaties 80% van de tijd stil. Tripmanager kan een stimulans zijn voor werknemers om te switchen van ‘autobezit’ naar ‘autogebruik’. Daarnaast kunnen werkgevers privé-mobiliteit faciliteren zonder financiële verantwoordelijkheid of grote investeringen. Het past ook perfect binnen een mobiliteitsbudget.”

In Amsterdam en Rotterdam is Tripmanager al actief. Zo worden de diensten aangeboden aan de ondernemers in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. De huurders – veelal architecten en ontwerpers – kunnen op afroep beschikken over een huurauto die voor de deur wordt afgeleverd. Ook bij het kantorencomplex Zuidpark in Amsterdam wordt Tripmanager inmiddels door huurders omarmd.

Abonnees kunnen op de website 24 uur per dag een auto (van klein tot groot) uitkiezen die binnen 4 uur wordt geleverd op het parkeerterrein van de werkgever. TripManager regelt het ophalen. De klant (van privé of ZZP tot en met grootzakelijk) betaalt naast een abonnement (vanaf 4,50 euro per maand) ook een dagprijs voor de auto’s.

OP het crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl staat Tripmanager sinds afgelopen vrijdagmiddag ‘live’.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: TripManager