Vink Kunststoffen heeft ‘beste autoregeling 2017’

maandag 26 maart, 2018

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de autoregeling van kunststoffenbedrijf Vink Kunststoffen gewaardeerd met een rapportcijfer 8,6. Het heeft daarmee de VZR-oorkonde Beste autoregeling 2017 ontvangen.

De Vereniging zegt jaarlijks meer dan 100 verzoeken te krijgen om de autoregeling te controleren. Zo’n regeling wordt vervolgens op 5 categorieën en op 30 verschillende punten beoordeeld. Indien van toepassing, komt er een voorstel voor verbetering.

Volgens VZR is een dergelijke check nodig omdat een autoregeling een onderbelicht onderdeel is van een arbeidsvoorwaardegesprek. De werknemer tekent de autoregeling vaak blindelings en realiseert zich niet altijd wat de consequenties zijn als hij/zij bijvoorbeeld schade rijdt of uit dienst treedt.

Afkoopregeling

Voor VZR is een goede autoregeling er één die vanuit goed werkgeverschap is opgesteld . Dat houdt in: een evenwichtige en eerlijke autoregeling. “Regelmatig zien we auto-regelingen die geschreven zijn vanuit het perspectief van de werkgever, waarbij de werkgever kosten wil besparen door deze door te belasten aan de werknemer.” aldus Joeri van Dam van VZR.

De club heeft eerder het keurmerk OK Autoregeling opgericht. Hiermee moet de werkgever naar zijn huidige en toekomstige werknemers bevestigen dat hij een eerlijke autoregeling aanbiedt. De regeling van Vink Kunststoffen kreeg vorig jaar het hoogste cijfer. Punten zoals eigen bijdrages, eigen risico’s en afkoopregelingen bij uitdiensttreding zijn bij dat bedrijf eerlijk geregeld, aldus VZR.

Categorie: Autoregeling
Labels: VZR