BMW en Mercedes fuseren hun mobiliteitsdiensten

woensdag 28 maart, 2018

BMW en Mercedes hebben een alliantie gesloten om gezamenlijk mobiliteitsdiensten te gaan aanbieden. De bestaande activiteiten worden samengevoegd, zoals Car2Go (Mercedes) en DriveNow (BMW). Op die manier moeten (stedelijke) diensten sneller kunnen groeien, aldus de fabrikanten.

DriveNow, onderdeel van BMW, fuseert met Car2Go van Mercedes

De fusie moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten, maar BMW en Mercedes schrijven dat ze alleen gezamenlijk de grote uitdagingen op het vlak van stedelijke (elektrische) mobiliteit kunnen aangaan. Naast de deelautodiensten DriveNow en Car2go, zitten beide bedrijven ook in mobility-on-demand met de merken Moovel en ReachNow, in ride-hailing (mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi en Beat) en parkeren (ParkNow en Parkmobile Group). Ook oplaaddiensten zoals (ChargeNow en Digital Charging Solutions) zijn al ontwikkeld en maken onderdeel uit van de mobiliteitsdiensten.

In de gefuseerde onderneming krijgen zowel BMW als Mercedes ieder 50 procent aandelen. Het persbericht benadrukt dat op alle andere vlakken de bedrijven gewoon concurrenten blijven.

Marktleider worden in de wereld van mobiliteitsdiensten is het doel van de alliantie. Bedoeling is om voor klanten een holistisch ecosysteem te ontwikkelen van mobiliteitsdiensten beschikbaar voor klanten met ‘een druk op de knop’.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: BMW, Car2Go, DriveNow, Mercedes