VAvdZ: Business Lease is beste Leasemaatschappij 2014/2015

dinsdag 9 december, 2014

Business Lease is door zakelijke rijders aangesloten bij Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) gekozen tot de Beste Leasemaatschappij in de categorie grote leasemaatschappijen (top 10 VNA) en AA Lease (wederom) tot de Beste Leasemaatschappij in de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen.

Ruim 6.300 leaserijders hebben deelgenomen aan de verkiezing georganiseerd door de VAvdZ.

Van alle berijders heeft 6% het afgelopen jaar een minder goede ervaring gehad dan zij van hun leasemaatschappij hadden verwacht. Vorig jaar was dit met 7% vergelijkbaar

Van alle berijders heeft 6% het afgelopen jaar een minder goede ervaring gehad dan zij van hun
leasemaatschappij hadden verwacht. Vorig jaar was dit met 7% vergelijkbaar

De tweede en derde plaats bij de grote leasemaatschappijen zijn respectievelijk voor Alphabet en Athlon Car Lease. Bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen ging de beker voor de tweede plaats naar DirectLease en werd Van Mossel Leasing derde.

De resultaten zijn opgenomen in het TOL rapport (Tevredenheid Over Leasemaatschappijen) en verzameld door het onderzoeksbureau Tevreden.nl, dat is gespecialiseerd in tevredenheidsmetingen. De tevredenheid is in kaart gebracht aan de hand van verschillende onderdelen: ‘Communicatie en informatie’, ‘Contractuele aspecten”, “Onderhoud” en “Schade en pech”. Tevens is de Net Promoter Score wederom als Key Performance Indicator meegenomen.

Eervolle vermeldingen waren er voor Alphabet, vanwege het hoogste aantal inzendingen, en voor Mazda, omdat haar rijders over het algemeen meer tevreden zijn over hun leasemaatschappij. Daarnaast viel LeasePlan in de prijzen omdat deze leasemaatschappij haar NPS ten opzichte van vorig jaar het sterkst heeft zien verbeteren.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: VZR