Omzet Fastned neemt fors toe in Q1

dinsdag 10 april, 2018

De kwartaalcijfers van Fastned lijken mee te liften op de forse groei in de verkoop van vol-elektrische auto’s. De omzet steeg dit eerste kwartaal met 140 procent. Een pilot met Albert Heijn moet straks uitwijzen of ev-rijders ook daar straks kunnen snelladen.

Het snellaadbedrijf zet in haar kwartaalcijfers vandaag wat wapenfeiten op rij: de afgelopen maanden opende het 3 stations waarmee het totaal op 66 is gekomen. Daarnaast werd de bouw gestart van een nieuwe serie van 12 stations in Nederland en is de bouw van de eerste 18 stations in Duitsland inmiddels in vergevorderd stadium. Op 4 stations werden overigens nieuwe generatie snelladers opgeleverd waarmee elektrische auto’s tot 175 kW en zelfs 350 kW kunnen laden; dat is tot 100 keer sneller dan thuis.

Ook geeft het bedrijf aan dat inmiddels 30 procent van alle Fastned snellaadstations in het eerste kwartaal het operationeel break-even punt zijn gepasseerd. Dit betekent dat de operationele kosten van die stations worden gedekt met de daar gegenereerde inkomsten. Vorig jaar draaide nog maar 2 stations break-even.

Albert Heijn

Ook melden de kwartaalcijfers een overeenkomst met het vastgoedbedrijf van Albert Heijn voor een pilot met snelladers bij drie supermarkten. Indien de pilot voor beide partijen succesvol is, is het de intentie om dit aantal snel uit te breiden.

Fastned is ook een nieuwe financieringsronde gestart voor het aantrekken van €30 miljoen nieuw kapitaal. Het geld is bedoeld voor de bouw van 80 tot 100 nieuwe snellaadstations, waarmee het netwerk kan uitgroeien tot ongeveer 200 stations in vier landen. Het is daarmee een belangrijke volgende stap in de ambitie om uit te groeien tot een Europees snellaadnetwerk met 1000 snellaadstations.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Fastned