ALD Automotive vernieuwt ALD choice platform

woensdag 11 april, 2018

De grens van 1000 gebruikers is inmiddels ruim gepasseerd en 13 fleetowners maken er inmiddels gebruik van: ALD heeft haar platform ALD choice vernieuwd waardoor er een groter aanbod van leaseauto’s (ook EV’s) door meer gebruikers kunnen worden gedeeld.

De leasemaatschappij lanceerde het platform in 2014. ALD choice is te vergelijken met een virtuele showroom met een grote diversiteit aan auto’s, nieuw en gebruikt, in diverse maten, types en uitvoeringen. Het aanbod in de showroom wordt, in tegenstelling tot traditionele lease, door de leasemaatschappij bepaald. Een keer per kwartaal krijgen de choice klanten via een ‘user board’ de mogelijkheid om een kwartaalmodel te selecteren.

Toen het platform werd gelanceerd was het concept volledig nieuw voor de leasebranche. ALD choice kent geen hercalculaties, geen limieten op kilometers en geen individuele leasetarieven.  Voor een vast bedrag per medewerker krijgt deze toegang tot een showroom en kan uit het wisselende aanbod zijn of haar auto kiezen. Wil de leaserijder zijn leaseauto tussentijds inruilen voor een ander beschikbaar model, dan biedt hij zijn huidige auto aan in de virtuele ALD choice showroom, waarna collega’s de auto vervolgens kunnen overnemen.

Elektrische modellen

In de vernieuwde opzet is het platform in een nieuw design gestoken, zijn de zoekmogelijkheden op modellen vergroot en is tweetaligheid toegevoegd. Ook is de samenstelling van het aanbod aangepast en worden er vanaf nu elektrische modellen aangeboden. Maar het allerbelangrijkste: het nieuwe platform is in de vernieuwde versie schaalbaar geworden door een interface met het core IT-systeem. “Hiermee kunnen we de groeiende vraag verder opvangen”, stelt Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive. “We merken dat bedrijven zoeken naar oplossingen die meer flexibiliteit bieden in contractduur, en de combinatie met kostenbesparing maakt deze leaseoplossing steeds populairder”, aldus Kruisweg.

Begin dit jaar interviewde TrendsinAutoleasing een klant van het eerste uur, wat werd gezien als een ‘kleine revolutie’ in leaseland.

Categorie: Autoregeling
Labels: ALD Automotive