Zuid-Nederland start met slimme reis-app

vrijdag 13 april, 2018

In Zuid-Nederland is vandaag de nieuwe versie van TimesUpp geïntroduceerd. Deze digitale reisassistent geeft real-time inzicht in het best mogelijke traject van A naar B. Het maakt daarbij niet uit of de gebruiker reist met de auto, het openbaar vervoer, per fiets of te voet.

In eerste instantie zal TimesUpp gericht worden ingezet om de doorstroming op en rond de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbeteren. De inzet van deze nieuwe reisassistent is onderdeel van SmartwayZ.NL, het programma waarin diverse overheden, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken om de bereikbaarheid van Zuid-Nederland te verbeteren.

De app zet afspraken in de persoonlijke agenda van gebruikers automatisch om in een volledig reisplan en zorgt er zo voor dat gebruikers makkelijk van A naar B kunnen reizen via de slimste route en een advies geeft over de vorm van vervoer. Daarnaast beschikt TimesUpp over een intelligent vertrekalarm dat kijkt naar het verkeer, de wegwerkzaamheden en de files.

Het is de doelstelling van de partijen verenigd in SmartwayZ.NL om vanaf 2019 meerdere slimme mobiliteitsdiensten uit te rollen en op te schalen. Hierbij worden leerervaringen uit de uitrol van TimesUpp meegenomen. Medio 2018 wordt duidelijk hoe dit vervolgproces eruit komt te zien. Eerder werd TimesUpp door de Consumentenbond als beste reis-app beoordeeld samen met Fltsmeister.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: SmartwayZ.nl, TimesUpp