Speciale zakelijke e-bike voor ‘smart sharing’

maandag 16 april, 2018

Een nieuwe samenwerking in e-bike land: fietsmerk Cortina en deelbedrijf e-bike-to-go bundelen hun krachten en komen speciaal voor de zakelijke markt met een gezamenlijk ontwikkelde elektrische deelfiets, specifiek bedoeld voor ‘smart sharing’ binnen bedrijven.

De speciaal als zakelijke elektrische deelfiets ontwikkelde e-bike

Beide bedrijven willen inspelen op wat zijn noemen ‘een explosieve groei’ in de vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven. E-bike-to-go noemt zichzelf de grootste leverancier van deel-e-bikes aan het bedrijfsleven in Nederland. Ruim 80 bedrijven, veelal corporates, investeerden de afgelopen drie jaar via e-bike-to-go in deel-e-bikes. “Daarbij is het voor bedrijven van cruciaal belang dat wij hen volledig kunnen ontzorgen rond alles wat met ‘bike-management’ te maken heeft. We groeien nu zo snel dat we bijna niet aan de vraag kunnen voldoen”, aldus Jelle Visser, oprichter en CEO e-bike-to-go.

Smart sharing

Vandaar dus de samenwerking met Kruitbosch, de producent van het nummer twee fietsmerk van Nederland, Cortina. Dit familiebedrijf neemt een belang van 40 procent in e-bike-to-go. Gezamenlijk hebben de bedrijven al een ‘smart sharing’ propositie ontwikkeld. Daarmee krijgen bedrijven, naast levering en onderhoud van e-bikes, ondersteuning bij het stimuleren van het gebruik van de e-bike: via de app kan de werkgever zijn mensen benaderen met een specifieke boodschap of campagne. Dankzij ingebouwde technologie kunnen de e-bikes bovendien op afstand worden getraceerd, gereserveerd en geopend.

Bovendien is er een speciale e-bike speciaal voor deelgebruik binnen bedrijven. Met een strak design moet de fiets vooral makkelijk zijn in gebruik. Zo is er een simpele aan- en uitknop in plaats van een display. Geïntegreerde verlichting, riemaandrijving en een zadel dat wel kan worden versteld maar er niet uit kan, maken de e-bike bovendien vrijwel onverwoestbaar.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: e-bike-to-go, Kruitbosch